marți, 12 februarie 2013

Cheesecake cu dulceata de mure




Ingrediente pentru blat:
  • 300 g biscuiti simpli
  • 200 g unt

Biscuitii se macina la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si amestecam. Compozitia se pune intr-o tava cu inel detasabil (28 cm diametru) si presam cu mana sau cu un pahar. Dam la rece pana pregatim umplutura.


Ingrediente pentru umplutura:

  • 750 g branza de vaci grasa
  • 250 g zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 5 oua


Ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca cu mixerul pana se obtine o crema fina. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se baga la cuptor pentru aproximativ 30 minute la foc mediu pana marginile se rumenesc si compozitia este inchegata.
In cuptor, sub tava se pun un vas cu apa.

Se lasa la racit, apoi o dam la frigider cateva ore sau o lasam peste noapte.

Se serveste cu dulceata.






Sursa reteta: http://www.dulciurifeldefel.ro/cheesecake-cu-dulceata-de-afine/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu